New York New York
Door: Barbara
Blijf op de hoogte en volg Barbara
10 Maart 2010 | Verenigde Staten, Providence
Eindelijk thuis! Zo voelde het een beetje. Om 10 uur checkde ik in het Big Apple hostel in. Nog geen 50 stappen van Times Square vandaan. Wat een locatie! (verder stelde het hostel niet veel voor maar deed er niet toe eigenlijk, de badkamer was schoon dus ik was tevreden) Christel was nog onderweg. Maar in de gemeenschappelijke ruimte van het hostel ontmoette ik binnen 10 minuten een groep gezellige mensen uit Zuid-Amerika. Christel en ik zijn met deze groep mensen naar de Pacha gegaan. Een grote club met 4 verdiepingen in het centrum van New York. Pacha is een bekende club die o.a ook in Ibiza zit. Heel erg tof om mee te maken, maar eigenlijk precies hetzelfde als een goede club in Nederland. Ik denk dat mensen die het naar hun zin hebben overal op een zelfde manier plezier beleven. Het maakt niet uit waar je bent als je maar de dansvloer en de muziek hebt. Je vergeet de wereld om je heen. Zo voelt het in ieder geval voor mij. En ik denk dat een goede club dat gevoel bij de meeste mensen wilt bereiken. Nou, bij mij is het gelukt!
Zaterdag hebben Christel en ik door de stad gewandeld. De perfecte manier om New York te beleven. Het voelde heerlijk! Het zonnetje scheen en dat gaf het allemaal een nog specialer gevoel. Central park was nog niet groen, maar nu al mooi! Misschien groeien de eerste plantjes al als ik over een paar weken met Pap en Mam naar New York ga. Ik duim nu al voor mooi weer. We zijn trouwens ook naar de bioscoop geweest. Naar Alice in Wonderland, een film van Tim Burton met Johnny depp. Wat een geweldige film! De meningen zijn er vast weer over verdeeld. Maar mij maak je meer dan gelukkig met een film zoals deze. Nu kon er weinig stuk voor mij afgelopen weekend, dus iedere film was goed geweest. Maar ik raad Alice in Wonderland in ieder geval aan iedereen aan als je van een fantasie film houdt met prachtige beelden!
Voordat we weer naar huis moesten zijn we nog de Brooklyn Bridge op gegaan. Met het prachtige weertje was het uitzicht ook prachtig. Het was een super wandeling! We zijn ook door Chinatown gelopen. Daar hebben we in de winkels de vreselijkste dingen gezien. Levende padden in emmers, klaar om verkocht en gegeten te worden! bah!
Voor mijn vak fotografie moest ik 6 rolletjes vol schieten afgelopen week. New York is natuurlijk de ideale stad om foto's te schieten. Ook de Broolyn Bridge werd slachtoffer van mijn camera. Zodra ik een paar mooie foto's heb ontwikkeld zal ik ze inscannen en net als de andere foto's op http://www.barbara-koppe.com/kiekjes.html zetten.
Het fotografere en het ontwikkelen en printen is trouwens echt mijn ding geworden. Ik zit in mijn eigen bubble met mijn muziek op als ik in de doka rondwandel. We moeten er een hoop tijd aan besteden maar ik vind het geen enkel probleem. Misschien is de fotoacademie ook nog een optie!?
Zondag om 6pm moest ik (helaas) weer terug naar Providence. Ik heb het zo naar mijn zin gehad dit weekend dat mijn gedachte steeds afdwalen naar Manhatten. Toch probeer ik me maar weer op het hier te focussen. Ik moet natuurlijk ook mooie dingen maken! Maar dat komt helemaal goed. 4 studio's betekent hard werken. Maar het is precies genoeg om de weekenden nog leuke dingen te doen. En op de een of andere manier geniet ik ook van het laat doorwerken. Zodra je ergens 100% voor gaat voelt het ook goed. Ik heb wel geleerd dat ergens niet helemaal voor gaan niet resulteerd in wat je eigenlijk wilt. Dus ontdanks het geklaag van mede studenten en het voortdurend "welcome to RISD" (op een klaagtoon natuurlijk) geniet ik van ieder moment.
Een van mijn theorien is trouwens dat het bij je studententijd hoort om tegen je instelling aan te schoppen. Hoe hoog je school ook aan geschreven staat, er is altijd wat te klagen. Zo zie je maar. Maar dat geeft niet, want als je eenmaal bent afgestudeerd kun je terug kijken op een goeie tijd waarin een hoop veranderd is en waarin je als persoon een hoop bent gegroeid. Juist door het niet eens te zijn met je instelling vorm je een eigen mening en ik denk dat dat onderdeel van volwassen worden is.
Maar zo is natuurlijk alles wat je doet, beslist en meemaakt onderdeel van je eigen persoonlijkheid vormen. Voor mij zal er deze periode een hoop veranderen, maar dat voelt goed. Ik denk dat een tijdje zo ver van huis goed is voor iedereen. Je neemt afstand, je kunt objectief naar de situatie kijken en alles relativeren. Dus voor iedereen die de kans krijgt om naar het buitenland te gaan, ik zeg doen!
Ik geniet echt van alles wat op mijn pad komt. Zelfs van de allerkleinste dingen zoals de musjes die langs je voeten hopsen. Want hier zitten de kleine vogeltjes nog wel. En als ik een eekhoorn vlak voor mijn neus zie rennen krijg ik helemaal een glimlach op mijn gezicht. Ik geniet van mijn tijd in de Verenigde staten!
11 Maart 2010 - 06:05
Jeroen En Willeke:
Wow Bar, wat een lekker verhaal weer. Ik krijg bijna zin om ook weer te gaan studeren! Super dat je het naar je zin hebt. Als ik je verhaal zo lees krijg ik de indruk dat je helemaal in de flow zit, geweldig. Dan viert de creativiteit ook hoogtij, dus met die studie daar gaat het ook helemaal goedkomen. Liefs van de buurtjes -
11 Maart 2010 - 07:17
Loes:
Geweldig Bar...en ik krijg zo maar zin om ook op reis te gaan naar New York!!! Goeie positive instelling Bar....en gaaf te lezen hoe blij je bent...ik kan het gevoel me ook helemaal voorstellen zoals je beschrijft. XXX -
11 Maart 2010 - 08:36
Suus:
Heee Bar! Leuk je verhalen te lezen! En zoals hier al geschreven, het werkt aanstekelijk! Zelfs zo'n hostel waar alles back to basic is klinkt dan geweldig en doet me verlangen weer op reis te gaan! Zo te horen heb je het super naar je zin!! Geniet er van!!
Xxx Suus
p.s. Zijn het 'goede' vogeltjes die daar rond hupsen ;-)?! -
11 Maart 2010 - 11:14
Merel:
Bar!!
Super leuk om je verhalen te lezen! En al helemaal dat je het zo naar je zin hebt! You go girl! ;)
Liefs! -
11 Maart 2010 - 11:52
Lauren:
Je geniet ervan om in de doka te staan, dat moet wel het ultieme bewijs zijn dat je het daar naar je zin hebt! Mooi zo :) x -
11 Maart 2010 - 15:00
Emmy:
Lieve Bar, ze genieten op school ook allemaal mee. Heerlijk geschreven weer. Ik kijk erg uit naar 31 maart,
liefs mam -
11 Maart 2010 - 20:28
Anita:
In de RR naar het werk......even mijn mail checken......meegenieten met de belevenissen van mijn lieve nicht ver van huis.......wat een heerlijk begin van de dag........bedankt. -
11 Maart 2010 - 21:16
Wim En Janny:
Bar, wij hebben weer genoten van je leuke verhaal.Elke dag is voor jouw genieten. Houden zo.
liefs wim en janny. -
11 Maart 2010 - 21:16
Wim En Janny:
liefs wim en janny. -
12 Maart 2010 - 12:43
Groetjes Trees:
Wat een enthousiast verhaal weer. Erg leuk om te lezen hoeveel je daar geniet! -
14 Maart 2010 - 13:58
SISTA:
He chick!
ben ik eindelijk..heb nu al je verhalen gelezen..en ik zou ook graag 'a part of it' willen zijn..'New York, New York'..maar helaas morgen gewoon weer aant werk..gelukkig kijk ik wel uit naar het verkrijgen van de sleutel van ons huisje! Oeh..zo spannend! Anyway, ik ben blij dat je ervan geniet..en heel goed dat je die focus op je studie blijft houden :)..ik zeg maar weer: Geniet ervan en tot horens! KUSSSSS -
14 Maart 2010 - 14:20
Tante Irene:
Lieve Bar,
wat een leuk verhaal. Zit met je vader,moeder en tante El een kopje thee te drinken,
liefs tante Irene en Oom Ton -
14 Maart 2010 - 23:22
Marlies:
Hallo Barbara. Je hebt weer gezellig geschreven. Als het mee zit ga ik ook naar New York en ik krijg er nu al zin in. Op het ogenb lik zit in mijn bed jouw te mailen. Ben vandaag met tante Janny naar de PCP geweest naar Sylvia te gaan kijken en even in de stad een terrasje gepakt, wel een verwarmd terras hoor. Fijn dat je ook van alle mooie dingen geniet. Kan je altijd op terug kijken. Lieve groet XXX Marlies -
14 Maart 2010 - 23:22
Marlies:
16 Maart 2010 - 15:15
Gerda:
Wat een leuke "verslagen" schrijf je! En wat goed dat je van alles geniet. Petje af, hoor. Ik ga nu je foto's bekijken...ben benieuwd. Kopje van Kiki en liefs van mij. -
23 Maart 2010 - 09:29
Nel Vermeulen:
Hi Bar!
Ik was gisteren op verjaarsvisitie bij Oom Wim en ontmoette daar je vader en moeder. Zij (met name je moeder, je vader was druk met de mannen) vertelde enthousiast over je ervaringen, die moest ik ook lezen! Heb ik gedaan, nog niet teruggekeken en nog geen foto's gezien, maar dat ga ik wel doen. Geniet met volle teugen (leuke kans!) en je ouders zien al uit naar eind maart. Blijf je verwonderen en genieten, liefs en groetjes,
Nel Vermeulen