Snowma- wattes? - Reisverslag uit Providence, Verenigde Staten van Barbara Koppe - WaarBenJij.nu Snowma- wattes? - Reisverslag uit Providence, Verenigde Staten van Barbara Koppe - WaarBenJij.nu

Snowma- wattes?

Door: Barbara

Blijf op de hoogte en volg Barbara

14 Februari 2010 | Verenigde Staten, Providence

Snowmagedon? Welke snowmagedon? Vorige week werd er een sneeuw alarm uitgegeven. Op dinsdag werden de lessen op RISD en Brown zelfs allemaal geannuleerd! Dinsdag begon met natte sneeuw, s'avonds kwam er langzaamaan een wit laagje op de stenen muurtjes. En daar bleef het bij. Er is in totaal wel 2 inch gevallen. (2 inch = ongeveer 5 cm, ik leer al werken met inches, feet, yard en miles. 1 mile is namelijk 20 minuten lopen.) Dat was de snowmagedon in Providence. Overigens weten ze wel met sneeuw om te gaan hier. In 1 dag waren alle wegen sneeuwvrij, de stoep ligt vol met zout dus je hoeft eigenlijk niet eens je moonboots aan te trekken. Je zou bij wijze van spreken je hoogste hakken aan kunnen doen. Ik zeg bij wijze van spreken want Providence is gebouwd op 7 heuvels. En dat begin ik te merken, over 4 maanden, als ik weer thuis ben, heb ik de strakste kuiten en billen van Voorburg! Ik moet mezelf namelijk toch per voet vervoeren. Ik zou de fiets van mijn huisgenoot kunnen lenen, maar dat betekent nog steeds heuvel op en heuvel af fietsen. Heuvel af fietsen is heel erg leuk natuurlijk, heuvel op wat minder. En er zijn geen fietspaden hier wat het fietsen toch iets risicovoller maakt. En afgetrainde benen vind niemand erg natuurlijk dus ik blijf lekker wandelen. In hoog tempo natuurlijk, anders duurt het allemaal zo lang.

Ondanks dat ik zoveel beweging krijg door al dat gewandel heb ik toch niet het gevoel dat ik lekker heb gesport, en dat wil ik natuurlijk wel! Ik probeer momenteel om een dansles te regelen. En waarschijnlijk kan ik vanaf de week van 22 februari op Brown lessen gaan volgen. Helaas geen ballet, maar wel hiphop. Misschien schuilt er wel een kleine hiphopper in me, dus we gaan het gewoon proberen. Morgen ga ik met Mary naar de Brown-Gym. Een enorm gebouw! Bijna net zo groot als het oude centrum van Voorburg geloof ik. Met overdekte tennisbanen, een football veld op het dak, een renbaan, gewichten en andere sportschool benodigdheden, een zwembad en zalen voor groepslessen. Dat allemaal onder 1 dak. Mary gaat morgen hardlopen, omdat hardlopen niet echt mijn ding is ga ik fietsen en daarna doen we de buikspieren en strechen we. Dat is het plan in ieder geval. Het plan was ook om gister yoga te doen in 1 van de vrije zalen in de RISD gym. Dat ging niet door om een twee redenen. Ten eerste heeft mary nog een opdracht af te maken, en dat betekent eenzame opsluiting in je slaapkamer tot het af is. En ten tweede, het is winterbreak. Een weekje pauze tussen winter- en springsemester. Dat betekent niet alleen dat er een hoop mensen weg zijn van campus om naar hun familie te gaan. Maar ook dat de campus cafeteria en RISD gym op de meest bizarre tijden dicht zijn. De cafeteria is open tot 2 uur smiddags. Voor ons avondeten zijn we andere dingen aan het bedenken. En dat is vooral buiten de deur eten... Nou scheelt het dat buiten de deur eten hier toch wel iets goedkoper is dan in Nederland. Maar morgen zorgen we dat we voor 2en een hoop hebben ingeslagen of we lunchen zwaar zodat we als diner alleen nog een sandwich hoeven te eten.

Naast al het gewandel naar de Mall en de restaurants ben ik natuurlijk ook hartstikke druk met andere dingen. Zo ben ik op het moment hartstikke hard aan het nadenken welke vakken ik ga volgen. Met Bill, het hoofd grafisch ontwerpen hier op RISD, heb ik overlegd en ik ga sowieso Typografie3 en een les over boeken maken volgen. Dinsdag heb ik een afspraak met de afdeling fotografie. Ook daar ga ik 1 les volgen. Dan blijven er nog 3 credits over (3 credits per vak, 12 intotaal). Er waren een hele hoop vakken die ik graag wilde doen, maar natuurlijk vallen al mijn favorieten op dezelfde dag op dezelfde uren. Ik twijfel nu tussen een vak over structuren en stramienen, erg leerzaam en handig, en het vak Poster design. Een van de belangrijkste media uitingen van een grafisch ontwerper. Ook erg leerzaam dus. Mijn plan is om in de eerste week beiden vakken bij te wonen zodat ik daarna de juiste beslissing kan maken. Wat een geluk dat deze vakken op verschillende dagen vallen. Als ik eenmaal 4 vakken gekozen heb dan betekent het dat ik straks 4 dagen van 1 uur s'middags tot 6 uur s'avonds les heb. Daarbij komen nog de zelfstudie uren, een pittig roostertje dus. Niet dat ik het anders gewend ben, maar toch.

Inmiddels zijn er ook een aantal andere uitwisseling studenten gearriveerd. Ik heb al kennis mogen maken met Nicolas, een franse man. Man omdat hij 28 is en een baard heeft. En verder is hij vooral een beetje vreemd. Aardig, maar vreemd. En hij stinkt een beetje. Morgen ga ik kennis maken met Alessandro uit Italië. Deze jongen (23 jaar, dan ben je nog een jongen he) heeft ook grafisch ontwerpen als Major. Dus ik hoop vooral dat hij niet stinkt, want ik zal hem waarschijnlijk regelmatig tegen het lijf lopen. Het scheelt dat de afdeling groot is, een stuk of 5 etages. In zo'n groot gebouw kun je mensen makkelijk ontwijken. Maar je weet het nooit natuurlijk. Ach, misschien is het een heel aardige jongen en weet hij nog goede vakantie adressen in dat fijne vakantie land waar hij woont. En buiten dat, het is natuurlijk ook wel leuk als je goed met iemand kan opschieten die in het zelfde schuitje zit.
Ook heb ik mail contact met de andere uitwisseling studenten. Op het moment zijn we aan het kijken of we voor aankomende woensdag en donderdag een skitripje naar Maine of Vermont kunnen regelen. De ski oorden zijn ongeveer 3 of 4 uur bij Providence vandaan. Dus dat is voor een dagje of en dag en een overnachting goed te doen. We moeten alleen nog opzoek naar vervoer.

Over vervoer gesproken. Gister zijn Mary en ik naar Lorraine's geweest. Dit is een winkel voor textiel. Ik heb gister namelijk mijn eigen gordijnen gemaakt van een lekker knal blauw stukje stof. Mary studeert apparel oftewel mode, dus die heeft hier een naaimachine staan. Hartstikke handig! We gingen met de bus naar deze winkel toe. Mary had me al verteld dat de meest rare figuren in de bus zitten. En dat was waar ook. Mensen met luide muziek op hun telefoon (a la de gemiddelde petjes Marokkaan in Nederland), heel erg dikke mensen, of mensen met grijze trainingsbroeken met vlekken er op, dat soort figuren. We reden naar Noord-Providence. Dus ik kon eens goed de rest van de stad bekijken in plaats van alleen de College-hill en een stukje van de Federal-hill zoals dat heet. Maar Providence is richting het noorden een stuk minder leuk moet ik zeggen. De huizen zijn net zo mooi maar slecht onderhouden. Pap, je zou je hart hier op kunnen halen of kunnen huilen van verdriet, want die houten huizen mogen stuk voor stuk een flinke onderhoudsbeurt krijgen. Ook zag ik hier en daar een dichtgetimmerd huis en winkels met grote borden dat ze binnenkort gaan sluiten. Ik kreeg het idee dat de economie er flink ingehakt heeft in dat gedeelte van de stad.
Nu had ik wel gehoord dat zelfs RISD in de schulden zit. En dat daardoor de prijzen om op campus te wonen iets omhoog zijn gegaan. Maar je ziet of merkt er niks van. De school draait op volle toeren en mijn campus gebouw ziet er in ieder geval erg goed uit. Ik heb ook een kijkje mogen nemen in een van de Hill houses. Campus huizen in van die mooie houten huizen. De huizen die er van de buitenkant heel mooi en statig uitzien. Van binnen is het een zooitje. Je kan zien dat het ooit een mooi huis was met een grote schouw in de woonkamer etc. maar het is gewoon niet onderhouden. Ik weet niet of dat komt omdat er zoveel hill huizen zijn dat RISD er gewoon geen aandacht aan besteed of dat het ook door de economie komt. Maar ik vind het super sonde! Er wonen ongeveer 20 studenten in die huizen. En van binnen zijn het kleine doolhoven met heel veel trapjes naar beneden en naar boven door elkaar. Leuk om verstoppertje te spelen. Maar wederom zou een opknapbeurt op zijn plaats zijn. Ik ben blij dat ik in dit appartement terecht ben gekomen. Het ziet er goed uit en m'n huisgenoten zijn echt gezellig. Zo hebben we gister nog een film avondje gehouden bijvoorbeeld. Deze week is Dailing naar haar ouders in Californië en Mary is druk met haar opdracht. Een rustig weekje dus. Maar als ik ga skiën komt het helemaal goed. Ik hoef me niet te vervelen. Vrijdag is er een introductie ontbijt en rondleiding met alle uitwisseling studenten. Lijkt me erg gezellig!
27 maart is er een georganiseerde skireis door de skiclub van RISD en als het even kan zou ik dan ook wel mee willen. Dan gaan ze naar Maine http://www.sundayriver.com/
5 maart gaan Christel en ik New York voor het weekend verkennen.
27 maart ga ik Christel op Rowan University bezoeken.
31 maart zie ik mijn ouders in New York.

We zijn amper op de helft van februari en ik praat al over eind maart. Laat die lessen nu eerst maar eens beginnen!

De foto's die ik maak kun je voortaan bekijken op http://www.barbara-koppe.com/kiekjes.html

• 15 Februari 2010 - 10:33

Atse:

Klinkt tof allemaal.
    Maar wel erg saai dat je pas op 22 feb kan beginnen met lessen, echt een straf ;)

Lekker skien en weekendjes New York, grrrr (ik ben jaloers)

Spreek je snel op skype!

Kus van Atse (& Vianne)

• 15 Februari 2010 - 11:44

Emmy:

Lieve Bar,

Klinkt allemaal weer heel erg leuk. Wij zitten nog steeds in de kou hier. Donderdag wordt het wat warmer in ieder geval. Ik hoop dat je wat leuke medestudenten gaat ontmoeten, we spreken elkaar op skype,

liefs van Koos en je moedertje

• 15 Februari 2010 - 12:30

Loes:

Hoi Bar,

klinkt allemaal leuk en best wel druk, maar leuk druk!! :-) En de sneeuw magedon zier er inderdaad "vreselijk dramatisch" uit hoor! ;-)Lekker skieen zeg, in zoveel sneeuw (maar dat zal wel beter zijn waar je naartoe gaat in maart)
    Leuk die fotootjes met wat gezichten erop! Ik hoop dat het een leuke Italiaan is, zonder luchtjes!! :-)))
    Kusjes

• 15 Februari 2010 - 12:59

Danielle Koppe:

He nichtje van me!

Wat leuk om elk keer een verslag van je te lezen!

Ik geniet elke keer weer van je verhalen. Zo blijven we een beetje op de hoogte. Hier in Nederland gaat alles zijn gangetje. Niks spannends. Heerlijk dat je nog gaat skien! Wij zijn net terug van een paar dagen Zwitserland. Daar was het NK snowbaorden. Edgar sponsort al jaren Pim Stigter. Hij staat 13 op de wereld ranglijst BIG AIR. Is altijd super cool om te zien. In maart nog een paar dagen skien in Solden met mijn vader, Chantal. Edgar en Davian.

Groetjes Daan

• 16 Februari 2010 - 11:43

Kimberley:

Hey bar,
    jeetje wat heftig die sneeuw :P t is hier veel erger. afgelopen vier dagen zijn nog niet sneeuwvrij geweest en vooral vandaag grote dikke witte vlokken die de straten weer wit doen zien. Balen want van mij mag de zon wel weer gaan schijnen maar we doen er niets aan. Wel leuk dat je nu genoeg tijd hebt om zelf leuke dingen te doen voordat je drukke schoolrooster begint. Geniet nog maar even voordat je hersens weer moeten kraken ;)
    Enjoy VS!!!
    Koesjahszz

• 16 Februari 2010 - 13:32

Marlies:

Hallo Barbara,

Wat heb je weer gezellig geschreven.Ben benieuwd naar je Italiaanse studie genoot. Jij valt zeker in de smaak, want je bent tenslotte blond en strakke billen van het wandelen!!!! Ook heb ik van je foto´s genoten. Zijn dat jouw nieuwe high heels. Geniet er maar lekker van en veel plezier in de sneeuw. XXX Marlies

• 17 Februari 2010 - 12:16

Corrie:

Wat een gezellig reisverslag je mams is zo lief om mij dit verslag door te mailen. het lijkt mij een hele mooie ervaring neem alles goed in je op meis, en geniet ondanks hardwerken er lekker van. Wat leuk dat pap en mam je komen opzoeken.Leuke mensen ontmoet jij al heeft er in ieder geval een een lekker luchtje ha, ha.
    Werkse en veel plezier. liefs Corrie