Nog twee weken
Door: Barbara
Blijf op de hoogte en volg Barbara
17 Januari 2010 | Nederland, Voorburg
Op de december beoordeling in 2008, mijn derde jaar studie, vertelde de docenten mij dat het geen gek idee was om het jaar opnieuw te doen. Was ik wel klaar voor het vierde jaar? Het duurde even, maar na een tijdje zag ik in dat ik eigenlijk nog lang niet klaar was om af te studeren. Ik besloot dat ik het derde jaar graag over wilde doen, mits ik mijn reisplannen kon doorzetten. Het compromis was een uitwisseling. En daar was ik meer dan tevreden mee. Nu is het op de HKU zo dat als je iets wilt, dat je het gewoon moet regelen. Niemand doet iets voor je, je moet het allemaal zelf doen. En ik ben er van overtuigd, als je iets wilt dan moet je er achter aan gaan. Je dromen moet je naleven. Zodra ik groen licht had heb ik meteen een afspraak gemaakt bij het studenten service centrum. Januari 2009 had ik mijn eerste afspraak. Meer ter oriëntatie, maar het balletje is vanaf dat moment gaan rollen.
Nu een jaar later gaat mijn droom ook echt uitkomen. Waar het eerst nog een geinig idee leek wat in de toekomst ging gebeuren, is het nu ineens realiteit. Met de dag lijkt het echter te worden en komt de dag van vertrek dichterbij. Alle formulieren zitten in mapjes, de koffers liggen open, klaar om al mijn spulletjes mee te nemen. Ik tel de dagen af naar 1 februari.
Over twee weken zal ik aankomen in Providence, Rhode Island. Ik ga een semester studeren aan the Rhode Island School of Design. (www.risd.edu). Hier zal ik ook Grafisch ontwerpen gaan doen, maar ik hoop om ook kennis te maken met andere vakken zoals fotografie of illustratie. Wie weet welke nieuwe dromen ervan komen.
Ik hoop dat ik de komende maanden via deze weg mijn familie, vrienden, kennissen, klasgenoten, ex-collega’s etc. op de hoogte kan houden van wat er allemaal in Providence gebeurt en hoe ik het allemaal ervaar. Maar voordat ik vertrek zal ik de meeste van bovengenoemde nog zien. En voordat je het weet, ben ik weer terug, een ervaring rijker!
17 Januari 2010 - 21:12
Andrée:
Ik wens je in ieder geval alvast heel veel plezier toe! En je moet me maar goed op de hoogte doen van hoe het daar is, want het is toch voor een deel ook mijn vakgebied!
Ik zie je in ieder geval vrijdag op je verjaardags/afscheidsfeest! Zit midden in mn beoordelingsweek maar ik kom uiteraard even langs! :) -
17 Januari 2010 - 22:12
Loes:
Spannend Bar!!!! Ik zal je avontuur hier volgen! -
17 Januari 2010 - 22:48
Merel:
Als je echt iets wilt, moet je het altijd proberen! Heel erg veel plezier en ik zal je verhalen lezen, super gaaf dat je gewoon gaat!
Zie je vrijdag nog:)!
xxxx Merel -
18 Januari 2010 - 11:36
Maren:
You go girl! -
18 Januari 2010 - 14:31
Marjoleine:
Yes Bar, super dat je het doet! Ik wens je echt heel veel plezier en succes, zal je blog zeker lezen in de komende tijd! -
18 Januari 2010 - 22:14
Fre:
Hi lief!
wat een leuk berichtje en ik ga je zeker volgen! lijkt me leuk om te zien wat je daar allemaal doet! ik zal je ook op de hoogte houden van mijn avontuur in saint barth!
kuskus -
29 Januari 2010 - 11:10
Hester:
Barb-ara,
Heel veel plezier in de USA! Ik denk niet dat we elkaar voor 1 feb nog zien, maar het was wel gezellie op je verjaardag. Ik zal je logboek zeker volgen, zet 'm op! Bij terugkomst staat er een "Oh my God! Group hug!!" voor je klaar!
Groetjes Hes.