Vrolijk kerstfeest! - Reisverslag uit Fügen, Oostenrijk van Barbara Koppe - WaarBenJij.nu Vrolijk kerstfeest! - Reisverslag uit Fügen, Oostenrijk van Barbara Koppe - WaarBenJij.nu

Vrolijk kerstfeest!

Door: Barbara

Blijf op de hoogte en volg Barbara

24 December 2011 | Oostenrijk, Fügen

Het huis zit vol met ski/snowboard leraren die hun eerste seizoen in de sneeuw gaan doorbrengen. Ook bij de andere skischolen kun je een huis vol verse leraren vinden. Iedereen is hier voor met een andere reden. Sommigen proberen problemen thuis te ontvluchten, andere hebben geen thuis meer en weer andere voelen zich in Oostenrijk meer thuis dan in Nederland. Maar het kan ook zo simpel zijn als; willen genieten van een seizoen in de sneeuw en de bergen, of een korte pauze om na te denken over de keuzes die gaan volgen. Het maakt eigenlijk niet uit waarom we hier zijn en hoe verschillend al onze achtergronden zijn. Het belangrijkste is dat we allemaal een grote passie delen; skiën/snowboarden, verse sneeuw, de bergen en gave pistes. Het schept een band. Zeker nu we allemaal in het zelfde schuitje zitten, vanavond is het kerstavond en we zijn allemaal ver van huis, onze familie en onze vrienden. Voor de een komt het harder aan dan voor de ander, maar we hebben allemaal behoefte aan een surrogaat familie. Gelukkig kunnen we deze bij elkaar vinden. Deze kerst mag dan misschien een andere kerst worden dan andere jaren, het wordt zeker een bijzondere kerst.

Zo verschillend als de leraren zijn, zo verschillend zijn de leerlingen net zo goed. Vrijdagochtend was er geen werk in de skischool voor de meeste van ons. We besloten om lekker vrij te skiën want het was een prima en behoorlijk warme dag. Tijdens onze pauze rond half 12 's middags werden we gebeld door de skischool. Er waren 2 leraren nodig voor privé lessen! We zaten behoorlijk hoog want we waren met de gondel omhoog gegaan. Om 12 uur begonnen de middaglessen. We zijn met zijn vieren als een stel getrainde slalom skiërs naar het dal gesjeesd. Mijn bovenbenen hielden het bijna niet meer, maar 10 minuten later stonden we in de skischool, ready voor een les! We waren met zijn vieren en er waren er maar twee nodig. Ik had schijnbaar weer mazzel want ik werd gekoppeld aan twee meiden uit Zuid-Afrika. Nicole en Casey hadden nog nooit eerder skipistes gezien of ski's vastgehouden. Echte groentjes dus, en een mooie uitdaging. Twee uur lang zijn we bezig geweest, en ze raakte aardig aan de lange latten gewend, ik had nooit gedacht dat op twee ski's glijden zo moeilijk kon zijn voor iemand die dat nooit eerder had gedaan. Na deze introductie met de sneeuw en ski's wilden ze graag nog eens twee uur les, dus op zaterdag 24 december stond ik om 10 uur alweer klaar om deze Zuid-Afrikaanse meiden nog meer te leren. Ik dacht even dat ik voor Jan Doedel stond te wachten maar gelukkig kwamen ze een half uur te laat toch opdagen. Ze hadden wat moeite gehad met de skibus. In het dal was het flink aan het regenen en wat hogerop sneeuwde het behoorlijk. Hierdoor deed de bus er wat langer over en stond ik deze meiden vervolgens (met wat vertraging) in een milde sneeuwstorm les te geven. Na twee uur stond er weer iemand klaar voor een privé-les. Deze keer was het een meneer, Bernhard die ik een jaar of 60-70 schat. Hij zag er sportief uit en vertelde me dat hij een schaatser is en in zijn jeugd zelfs kampioenschappen in Europa had geschaatst. Nu was hij met zijn oudste zoon en schoondochter mee op vakantie en wilde hij zich toch aan het skiën wagen. Ik moet zeggen, ik was zeer onder de indruk. In twee uur tijd zijn we ontzettend ver gekomen, deze meneer heeft de boel twee keer sneller opgepikt dan de twee meiden. Zo zie je maar, je bent nooit te oud om te leren!

Nicole en Casey maar ook Bernhard hebben al een vervolg les bij me gereserveerd. Ik denk dat het betekent dat ik het goed doe! Erg tof om te zien hoe mensen de vreemde techniek van het skiën aanleren. Op eerste kerstdag krijgen we voor het eerst groepslesjes. Ik ben erg benieuwd wat voor een mensen ik deze keer onder mijn hoede krijg, zullen het kinderen of volwassenen zijn? Het voelt bijna als een kadetje onder de kerstboom dat ik morgen mag uitpakken, ik heb geen idee wat er in zit maar het lijkt me leuk! Wat ik wel weet is dat deze kerst, zeker een bijzondere kerst wordt.
Ik wil jullie allemaal een vrolijk (en misschien ook wel een traditioneel) kerstfeest toewensen! Geniet ervan!

• 24 December 2011 - 16:49

Marlies:

Bedankt weer voor je leuke verhaal en ook een heel leuk kerstfeest. 1e kerstdag eet ik bij tante Irene en 2e kerstdag, zit ik in mijn eigen kerststal tussen de dieren. XXX Marlies

• 24 December 2011 - 18:59

Loes:

Leuk verhaal Bar! Spannende en intressante ontmoetingen en ervaringen met mensen!! Wunderbar!! Fijne kerstdagen met al je "kleurrijke" collega's! Ik ben morgen bij jullie thuis in de Rozenboomstraat (ik ben daarvoor nu al een zweeds voorgerechtje aan het voorbereiden) en 2e kerstdag gewoon lekker thuis relaxen.
    Tot de volgende keer! XXXX

• 24 December 2011 - 20:02

Sista!:

He lieve zus! leuk verhaaltje weer! Zo te lezen gaat het je allemaal erg goed af..maar goed dat had ik natuurlijk ook niet anders van je verwacht ;)..wij zijn zojuist teruggekomen van de traditionele lichtjesavond in de herenstraat met dit keer zelfs een bezoekje aan de kerk..heerlijk geluisterd naar de kerstliederen met siena als ons eigen "kerstschaapje" in de kerk! Ik zeg: traditioneler kan het haast niet! :) Morgen gaan we overdag naar de bios samen met Loes, mam en pap. Sávond naar Peet en Trees en overmorgen komen pa, ma en Suus bij ons thuis...jammer dat je er niet bent, maar gelukkig zie ik je alweer gauw over 2 weken...en dan doen we zeker gezamenlijk nog eens een kerstproost met Gluhwein! Lieve zus, fijne dagen, geniet ervan en tot gauw! kus

• 24 December 2011 - 20:27

Emmy:

lieve Bar, bedankt voor weer een mooi verhaal. Je hebt al gehoord wat we vanavond gedaan hebben en wat we met de kerstdagen gaan doen. Alleen komt Loes langs op de Rozenboomlaan, dus ik hoop niet dat ze naar de rozenboomstraat gaat want die ligt in den haag. fijne dagen lieverd, dikke kus

• 24 December 2011 - 21:07

Loes:

...hm.....Rozeboomlaan heet het...

• 25 December 2011 - 00:53

Anita :

Hey lieve nicht. Ik begin me alweer net zo te verheugen op je leuke berichten als toen in de States. Alleen las ik die als ik ,'s morgens in de RR naar mijn werk ging en nu lees ik het ,'s avonds. Fijn dat je naar je zin hebt want het is toch afwachten wie je in je buurt krijgt. nou meissie, gezellige dagen

• 25 December 2011 - 16:30

Corrie:

wat leuk om weer al die verslagen te lezen, het is net of je er dan ook een beetje bij ben.
    Lieverd hele fijne dagen en heel veel plezier met les geven dat er maar veel van deze cadeautjes mogen komen.

• 28 December 2011 - 19:24

Marieke Akkerman:

Hoi Bar !
    Allereerst gefeliciteerd met het afsluiten van je studie.....en wat een leuke trip wederom,lekker in de sneeuw! Geniet en heel veel succes in het nieuwe jaar........
    enne Oostenrijkse kadetjes onder de boom !! ...........spannend..( sorry
    Hartelijke groeten vanuit Drenthe.

• 29 December 2011 - 13:20

Marjoleine:

Like! Like! Like!

Xx
    Ps: bij jou ook mist en sneeuw heute? X

• 01 Januari 2012 - 09:46

Trees:

Hoi Bar, leuk om je leuke verhalen weer te lezen. Een heel mooi en vooral gezond nieuw jaar toegewenst. Geniet daar nog van het Oostenrijkse leven en ik wacht weer op je volgende verslag. Succes en veel plezier
    groetjes Trees xxx