Springweek
Door: Barbara
Blijf op de hoogte en volg Barbara
26 April 2010 | Verenigde Staten, Providence
Eigenlijk begon onze week vorig weekend. We zijn lekker naar feestjes geweest en hebben er een fantastisch weekend van gemaakt. Dan zeggen we met de groep meiden waarmee we uitgaan dat we het niet te laat maken, uiteindelijk is het toch een uurtje of 4. (nou valt dat nog mee, in Nederland is het pas echt laat als je 7 uur thuis bent). Dus naast dat we een aantal late avonden maken met huiswerk doen, staan er avonden vol gezelligheid tegen over.
Het bleef natuurlijk niet bij vorig weekend. Deze week was het namelijk 4/20. Oftewel 20 april. Tot afgelopen week wist ik ook niet dat dit een bijzondere dag was. Maar dit is dus de dag dat het gebruik Cannabis gevierd wordt (zoek het op op wikipedia). Om 4 uur 20 staat de public safety van Brown en de politie het gebruik van Cannabis 20 minuten toe voordat ze mensen van de Green af jagen. In Nederland vieren we een dag als dit niet omdat het legaal is. Hier in Amerika is dat dus absoluut niet het geval. Voor het roken van een joint kun je aardig de pineut zijn als je het op de verkeerde plek op het verkeerde moment doet. Een interessante feestdag dus. Maar ja, ik had les van 1 tot 6. Ik dacht dat ik dus geen getuige kon zijn van deze vreemde dag. Om 4 uur was ik mijn foto's met mijn docent fotografie aan het bespreken. Het kwam tot de conclusie dat ik op zo'n mooie zonnige dag als het die dag was gewoon naar buiten moest gaan en festiviteiten moest fotograferen. Ik moest van haar maar meteen gaan. Dat was natuurlijk de perfecte timing! Ik heb een paar fantastische foto's van een grote groep mensen in een walm van cannabis gefotografeerd, en zelfs de Cops die even later vol dreigementen iedereen bang probeerde te maken. Het mooie is, mensen die high zijn raken ook snel in paniek, een hoop actie dus. En een paar fantastische foto's.
En dat was pas het begin van de week. Op woensdag heb ik mezelf in het zweet gewerkt met Zumba. Een perfecte Work out en ik kreeg er zo veel energie van, dat ik de hele avond heb gewerkt en zelfs de enorme berg afwas heb gedaan.
Donderdag avond was er de Exchange Potluck. Een avond waar (bijna) alle uitwisseling studenten een gerecht uit eigen keuken meenemen. Pap en Mam hadden pannenkoeken meel en stroop meegenomen. Ik had tot laat les en heb hals over kop pannenkoeken staan bakken. Ging harstikke goed! Totdat de afzuigkap er geen zin meer in had en er wat rook ontstond. Ging het brandalarm in onze kamer af! Niks aan de hand, even de ramen open en het zou ophouden. Alleen deed een vriendin van Dailing de deur naar de gang open. Hier hangt het centrale alarm, je raad het al, het brandalarm van het hele gebouw ging af! En het is hier gebruikelijk dat dan iedereen naar buiten wandelt, regen of niet, en dat er twee(!) brandweerwagens op af komen. Oeps! Maar ik was al laat voor het diner, dus voordat de brandweerlieden bij ons appartement waren liep ik de straat op om naar de potluck te gaan. Hier had ik een mooi overzicht over de twee brandweerwagens, een public safety auto die de straat had afgezet, een andere brandweerauto met gillende sirenes vanuit de verte en een andere vanuit de andere kant die weer gauw omkeerde toen hij zag dat er al genoeg waren. Gelukkig zijn er geen consequenties aan verbonden als dit gebeurt. Thja, kan ik weer wat van mijn lijstje afvinken. Brandalarm af laten gaan, check...
De donderdag was nog lang niet klaar na het diner, naast het heerlijke eten en huiswerk zouden we ook nog even actief gaan doen. Iedere donderdag avond is er 'Midnight soccer'. Een groep studenten van RISD gaat met twee busjes naar een grote sportzaal verderop om midden in de nacht te voetballen. Dailing, Nina en ik besloten deze week ook eens te gaan. En het was super leuk! We zaten allemaal in een ander team, maar de jongens in de teams gaven ons genoeg speel ruimte en ik kreeg zelfs wat complimenten, misschien toch mijn sport gemist! Wederom mezelf helemaal in het zweet gewerkt. De volgende dag en de dagen er na had ik zoveel spierpijn in mijn benen dat ik niet eens mijn benen kon optillen. En ik voel het nog steeds. Misschien gaan we van de week wel weer. Het is een aangename afwisseling van al ons huiswerk. En gelukkig heb ik op vrijdag pas om 1 uur les, dus ik kan zelfs nog wat uurtjes slaap pakken.
Vrijdag begon Springweekend. Het weekend van Springweek. Brown had twee concerten georganiseerd. Een paar weken terug hadden we al kaartjes gekocht. Op vrijdag kwam Major Lazor (DJ's) en MGMT, een band. Het was fantastisch en we hebben een geweldige avond gehad, het concert was van 7.30pm tot 10.30pm (iedereen vind het raar als ik mijn telefoon op militaire tijd heb staan..ik gebruik het nog steeds, maar am en pm is ook best handig)
Na het concert zijn we nog uit geweest, er waren een hele hoop feesten georganiseerd. Onder andere in de Frat huizen op Brown. Ik heb hier de eerste andere Nederlandse Studenten in Providence ontmoet! Ze verbergen zich dus op Brown. Dit zijn dan wel studenten die het volledige traject vanaf 'freshman year' doen en dus niet hier zijn met een uitwisseling.
Op zaterdag was er weer een concert, deze keer s' middags. Nu kwam de groep Wale, de band the Black Keystone en als klap op de vuurpijl; Snoop Dog! Het was geweldig. Het weer was prachtig. En we hebben Snoop van heel dichtbij kunnen zien. Nu denken de meeste van mijn lezers vast, Snoop dog, wanneer had hij zijn laatste liedje? Die vent is toch allang niet meer cool. Maar die gast had het publiek zo om zijn vinger. Echt fantastisch om te zien. Het publiek ging los! Ook na dit concert zijn we weer uit geweest. Wederom feestjes waar je dus gewoon in een vreemd huis, van vreemde mensen aan het dansen bent. Het is een apart concept, maar het werkt en we hebben een geweldige avond iedere keer!
Inmiddels is het maandag en is het echt weer tijd dat iedereen keihard aan het werk gaat. En dat doen we dan ook. Een "late nighter" is geen vreemd woord in ons woordenboek. En voor sommige is een "All nighter" zelfs erg veel voorkomend. Gelukkig is dat voor mij nog niet het geval geweest. Maar nu de laatste weken in zicht komen en de grote projecten ook bijna af moeten zijn worden de nachten ook iets langer.
Ach, ik geniet er nog steeds van. Vandaag had ik weer even een besef momentje, ik liep op straat, mijn lokaal uit, op weg naar huis en ik dacht; Wat is het toch fantastisch om hier te zijn, om hier te studeren en gewoon dit alles mee te maken. Soms kan ik het nog steeds niet geloven dat ik deze kans heb gekregen. Maar het is een geweldige kans!
Dit weekend komt Christel me opzoeken. En we gaan er gewoon weer een geweldig weekend van maken! Er zijn vast nog wel een paar leuke feestje komend weekend. De lente is begonnen, niemand stopt met feesten, voor sommige mensen begint het leven nu pas echt. Het is zover, we worden wakker uit onze winterslaap.
27 April 2010 - 06:11
Loes:
Leuk verhaal weer Bar!! Er komt geen einde aan lijkt het wel!! Hier is het lekker weer vandaag, de lente is op gang!! Tot de volgende keer maar weer! Liefs XXX Loes -
27 April 2010 - 07:06
Emmy:
Lieve Bar, zit op school lekker van je verhaal te genieten. Ze hebben een studiedag vandaag dus geen kinderen alleen de leerkrachten. Ik zit alleen in het kantoor in alle rust.
Wat een verhaal weer. Ik hoop dat de pannenkoeken wel gesmaakt hebben. Tot gauw op de skype,
liefs mam -
27 April 2010 - 15:09
SIsta:
He lieve zus! Terwijl ik dit lees kijk ik naar buiten en zie ook hier het zonnetje stralen..heerlijk! De lente! En ik geef je dit mee lieve zus: geniet van je heerlijke tijd als Amerikaanse, maar ook als Nederlandse student. Want ik moet zeggen dat ik op deze momenten, zo achter mijn laptopje, soms toch weer terug denk aan het studentenleven..en dan besef..wat gaat de tijd toch snel en wat was het studentenleven leuk! Toch heeft het werkende leven ook zo zijn voordelen..zoals je eigen huis :D
YEAH!
Genoeg over mijn dagdroom verhaaltje..ben blij dat je het zo naar je zin hebt en alles eruit haalt wat erin zit!En geniet maar lekker van die laatste maandjes als Amerikaanse student..dit nemen ze nooit meer van je af :D
Dag sista!We mailen/skypen gauw!
DIKKE KUS PIEN -
29 April 2010 - 09:51
Anouk:
Bar!
Klinkt super!:D Vielen de pannekoeken in de smaak? Nog nieuwe bijzondere gerechten vd andere exchangers opgedaan? En zijn er veel frat huizen?:P Mn huisgenootjes dringen aan dat ik Greek ga kijken, nieuwe Amerikaanse serie over fraternities en sororities. Schijnt super te zijn;) miss ook n tip voor jou. Have fun!
Liefs(L) -
02 Mei 2010 - 07:46
Trees:
Wat een leuk verhaal weer en leuk om te lezen hoe je daar geniet!!!
Gisteren Mark en Sander uitgezwaaid voor hun reis van een half jaar met de quads naar Shanghai (30.000 km). Peter en Edwin rijden met ze mee tot Venetie. Vanaf Koninginnedag is het weer hier omgeslagen en vandaag wordt de hele dag regen voorspeld!!! Dus hier nu even geen echt lentegevoel maar dat komt vast wel weer.
Geniet maar lekker in de States. groetjes Trees xxx -
02 Mei 2010 - 16:20
Anne:
Hey Bar,
Nog even en dan ben ik dus in New York. Weet niet of je mijn mail al gelezen had. Maar kom je nog lekker naar NY toe om te hangen en misschien uit te gaan.
ZOu wel heel tof zijn als je kan.
Kus Anne -
09 Mei 2010 - 15:31
Corrie:
Hoi Barbara
Was bij mama op haar verjaardag en vroeg hoe het met je was. Ze vertelde mij dat dat ik je kon volgen en dat zij mij dit door zou mailen dus nu heb ik al je reis verslagen gelezen, in een woord geweldig wat jij allemaal niet mee maakt en wat leuk dat je mam en pap dit ook hebt kunnen laten zien. Nu lieverd ik volg je op de voet heb mijn e-mail adres door gemailt dus dat komt goed. Nu schat ga er weer voor en haal er alles uit wat je kan.
Veel liefs Corrie